Pedalada Solidària el 30 d'abril!

Viu la Primavera a Olot amb la Pedalada Solidària i col·labora en l’acollida i recuperació d’èquids! 

I00002GubugAJUPE

Participa i ajuda'ns a seguir ajudant!

Amb la participació a la pedalada col·laboraràs amb el projecte de Cavalls Mas el Pla per tal de poder ajudar-nos a seguir realitzant l’acollida i reinserció d’èquids.

llunabrutuscamp

Amb la compra del dorsal (3€) ja realitzaràs una petita aportació que, si és del teu interès, podràs adaptar a la quantitat que desitgis (donació voluntària). 

Gràcies a la col·laboració de Bicicarril, qui organitza i guia la pedalada, podràs llogar el material necessari per poder participar! Tot seguit exposarem els detalls. 

En cas que ja tinguis bicicleta i el material necessari, pots apuntar-te igualment. Això sí, amb reserva prèvia i la compra del dorsal! 

 

Detalls de l'activitat

Descripció

Ruta per visitar alguns dels espais d’arquitectura de l’equip RCR Arquitectes, tot pedalant per Olot i el seu entorn. Tota vegada que estem al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, farem més paisatgística la ruta entrant a la Fageda d’en Jordà.

Iniciarem la ruta a l’antiga estació del tren (carrilet), que es l’inici de la Via Verda d’Olot a Girona. Pedalarem en direcció Girona i aviat arribarem a l’Estadi d’Atletisme. Aquí podrem visitar el propi espai esportiu integrat al bosc, l’Equipament i el Pavelló 2×1. Seguim Via Verda cap a Les Preses fins arribar al Parc de Pedra Tosca, un espai que va recuperar antics camins, artigues, cabanyes, tossols i pedra volcànica. Es un excel·lent exemple d’integració paisatgística i de valoració del patrimoni natural i històric que convida a descobrir-los tot passejant pels corriols recuperats. Aquesta obra va obtenir el premi paisatgístic Rosa Barbà. Deixem Via Verda per anar a la vall del Corb: un indret privilegiat de paisatge rural on els conreus, les pastures, les masies, els boscos propers i els Pirineus al fons conformen un entorn que convida a somniar amb els ulls ben oberts per gaudir de la placidesa del lloc. Honorem als antics i presents cultivadors i protectors de paisatges tant vius i naturals. Arribats a la Fageda d’en Jordà ja observem que estem en un espai privilegiat, catalogat com a Reserva Natural, que junt amb els volcans veïns, formen part del cor del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, primer territori protegit pel Parlament de Catalunya (1982). Recularem a la ciutat baixant pel Triai, on podrem observar una altre obre RCR: la Casa Mirador, que gaudeix de una panoràmica del sector de la Moixina fins al Puigsacalm. Creuarem el Vial Sant Jordi, on baixarem fins passar el pont pel cim del Fluvià. A pocs metres riu avall, pujarem pel carrer Fontanella on hi ha la seu de RCR Arquitectes, en una antiga fonaria (Can Barberí). Es visitable prèvia reserva. Tornarem a l’antiga estació del tren fent un tomb per la ciutat.

Haurem fet una pedalada físicament assequible i culturalment rellevant: combinant la millor arquitectura paisatgística amb els indrets naturals mes valorats.

Dades tècniques:

Allargada: 12km

Temps: aproximadament 2h

Desnivell: 135m

Nivell: fàcil

De 9:30h a 12:30h del dematí

Dorsal: 3€

Lloguer material:

  • Bicicleta de cicloturisme – 7€
  • Bicicleta junior o infantil – 5€
  • Carretó infantil – 5€
  • Cadireta infantil – 3€
  • Barres infantils – 5€
  • Kit de reparació – gratuït
  • Casc – gratuït

Per a més informació i reserves:

Truqueu a Cavalls Mas el Pla - 621 25 36 68 o a Bicicarril - 646027372

comparteix!

2 Responses

  1. Id like to thank you for the efforts you have put in penning this blog. Im hoping to view the same high-grade content by you in the future as well. In truth, your creative writing abilities has encouraged me to get my very own site now 😉

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cavalls Mas El Pla

Cavalls Mas El Pla

Mas El Pla és una masia de l’any 1600, construïda amb pedra volcànica típica de la Garrotxa i rodejada de prats de pastura pels nostres cavalls al bell mig del municipi de les Planes d’Hostoles.

Troba'ns a

Vols realitzar alguna de les nostres activitats? Contacta amb nosaltres i fes la teva reserva. Gaudeix dels nostres cavalls i dels paisatges típics de la Garrotxa!

Instagram

@CavallsMasElPla

Activitats

Tenim infinitat d’activitats per realitzar a la nostra masia. Descobreix-les!

Últimes entrades

Extraescolars curs 2021-22

Uns extraescolars diferents on els infants podran gaudir dels cavalls des de totes les vessants, sigui entenen les seves maneres de ser, coneixent les seves necessitats de cures

Continua llegint

Equitació a Mas el Pla

Seguint amb els valors del projecte de Cavalls Mas el Pla, volem transmetre una equitació conscient i respectuosa on, a més d’adquirir la tècnica pròpia de les bases

Continua llegint